Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама: Различията между САЩ и Русия по начина за умиротворяване на Сирия остават сериозни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Различията между САЩ и Русия по начина за умиротворяване на Сирия остават сериозни, заяви американският президент Барак Обама. Той каза това пред репортери в китайския град Ханчжоу, където пристигна за срещата на Г-20. 
Там е и руският му колега Владимир Путин, но не е ясно дали двамата ще проведат консултации извън икономическата програма на форума. 
Изявлението на Обама идва на фона на твърденията на телевизия Си Би Ес, че Москва и Вашингтон са близко до „пълномащабно военно и разузнавателно сътрудничество“ срещу групировката „Ислямска държава“ в Сирия. 
Руски дипломати изтъкват като пречка взаимодействието на умерени бунтовници с джихадисти в Алепо и Хама.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44