Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина и осем пострадаха, след като ТИР се вряза в къща в Лом

| обновено на 04.09.16 в 22:19
Снимка: БГНЕС

Един човек загина, а 8 бяха ранени, след като ТИР се вряза тази вечер в къща в Лом. Камионът със софийска регитрация е пропуснал завой в ромския квартал Младеново, минал е през двора и се е врязъл в къщата.

Жертвата е 33-годишен мъж. Сред ранените е шофьорът на ТИР-а, който много трудно бе изваден от врязаната в къщата кабина. Директорът на центъра за Спешна помощ в Монтана д-р Серьожа Ценков, за състоянието на пострадалите:

Шофьорът последен, след намесата на гражданска защита, е изваден от автомобила. В най-тежко състояние е, в травматичен шок. С множествена травма. Средно тежко е състоянието на двама от другите пострадали, а останалите са с леки травми, без опасност за живота.

Всички пострадали са настанени в болницата в Лом и състоянието на двамата по-тежко пострадали е стабилизирано, каза пред БНР директорът д-р Георги Савков.

Двама от тези осем са в шоково състояние. С фрактура на бедрото е едната пострадала и шофьорът, при който след преглед на скенер не открихме травматични промени в костите и коремните органи, но той е с политравма. Дълго време е бил затиснат в кабината и затова е в шок. Към момента смятаме, че сме овладели ситуацията на тези двамата. Другите са с по-леки наранявания. Няма нещо, което да е притеснително за останалите шестима.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44