Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещата на лидерите на Русия и САЩ продължи по-дълго от предвиденото

| обновено на 05.09.16 в 12:13
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама премина добре и продължи повече от предварително определеното време за нея.Тази оценка направи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според  него основните теми между двамата лидери са били ставащото в Сирия и Украйна. Президентите на Русия и САЩ са разговаряли час и половина в кулоарите на форума Г 20 в китайският град  Ханчжоу,  като  двамата са говорили  и допълнително на четири очи, уточни още Песков. Той добави че срещата е преминала добре, е работата ще продължи - фраза, използвана от дипломатите, когато не е постигнат напредък. Без резултат  завърши и руско-американската среща за Сирия между  първите дипломати на Москва и Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров приключиха разговорите си без напредък. Различията по стратегията за решаването на сирийският въпрос остават. Двамата са се договорили преговорите да продължат на 18 септември в Ню Йорк.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44