Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Бъдещият лидер на Русия трябва да е сравнително млад, но зрял

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бъдещият лидер на Русия трябва да бъде сравнително млад, но зрял, заяви в интервю за Блумбърг руският президент Владимир Путин.

В зависимост от решенията на поставените по-рано от него задачи и как ще бъде организирана кандидат-президентската кампания след година и половина, тогава ще се взимат решенията. Така че аз, каза Путин, засега нищо не съм решил за себе си.

По отношение на кадровите назначения от него, в които преобладават представителите на специалните служби в управлението на днешна Русия, Путин заяви, че не смята това за неправилно:

Ако човек иска да се развива и е способен на това и аз преценя, че този човек има потенциал, то тогава защо да не е възможно той да работи на позиция, където има широки пълномощия и отговорности? Днес да се управлява Русия е по-сложно, отколкото по времето на Иван Грозни и имеператор Николай Втори, както и съветските ръководители.


Путин каза още, че Русия няма намерение да продава Газпром, въпреки че доларовото изражение на държавната корпорация през последните 10 години е загубила 80% от своята капитализация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44