Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има сближение между Русия и САЩ по темата Сирия, отбеляза Владимир Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Между Русия и Съединените щати има определено сближаване по темата Сирия, каза руският президент Владимир Путин в края на форума на Г-20 в Китай. Както отбеляза руският държавен глава, Съединените щати са основен партньор на Русия в сферата на сигурността. Той отбеляза още пред акредитираните руски журналисти на форума на Г-20, че между Русия и Съединените щати има определено сближаване на позициите, свързани с урегулирането на сирийската криза.

Не можем да бъде уверени в никой, че целите му са 100% окончателни и ясни, но подържаме диалог по темата Сирия с турските и американските ни партньори, каза президентът Путин.

Според него Москва е готова да възстанови отношенията си с Вашингтон. Сегашното им състояние е ненормално, каза още руският президент и заяви, че страната му е готова да възстанови в пълния формат отношенията си със Съединените щати.

На форума в Хуанчжоу Владимир Путин, заяви че Москва подкрепя Пекин по спора за Южнокитайско море.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44