Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Газпром“ очаква до дни да започне реализацията на „Турски поток“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Газпром“ очаква до дни да започне реализацията на проекта „Турски поток“, заяви ръководителят на руската компания Алексей Милер след преговори с турски представители в китайския град Ханчжоу:

Турция обеща да издаде буквално до дни разрешения за проучвания в турската икономическа зона и на брега в Черно море. Очакваме, че веднага след това „Газпром“ ще може да започне практическа дейност за реализация на "Турски поток".

Москва и Анкара вече преговарят за удължаване на „Турски поток“ до Гърция, допълни Милер в интервю за руската държавна телевизия „Россия 24“:

Турската страна предложи да разгледаме възможността за доставки на газ за европейския пазар по направление към турско-гръцката граница. Договорихме се да започнем проучвания в тази насока.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44