Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Британският премиер Тереза Мей определи като  успешна срещата на Г-20 в Китай, пише  вестник "Гардиън".  По думите на Мей  по време на форума  Великобритания се е показала като глобален лидер в свободната търговия, а шест държавите от Г-20 са  изразили интерес за търговски преговори с Обединеното краластво и то въпреки отправените предупреждения за последиците от Брекзит от САЩ и Япония, допълва изданието.

Обаче според руския вестник „Коммерсант“, от икономическа гледна точка, приключилата вчера среща на високо равнище в китайския град Ханчжоу не се отличаваше от всяко друго представително заседание за последните месеци, тъй като участниците са поставили акцент на последствията от Брекзит. "Темповете на икономическия ръст, най-вече в износа и инвестициите, бяха за пореден път обявени за недостатъчни, а мерките по защита на националните пазари за прекалени", коментират от изданието.

Събралите се лидери на форума на Г-20 в Китай бяха призовани и за единна позиция срещу тероризма от президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, припомнят от вестник "Дейли Сабах".

Турският всекидневник "Хюриет" пък съобщава, че
общо 30 членове на ПКК , които са били ликвидирани при операция на турските ВВС в северния иракски регион Гара в понеделник.

Стотици мигранти продължават да пристигат от Турция на гръцките острови в Егейско море, постоянно увеличавайки натиска над претъпканите центрове за прием, коментира гръцкото издание "Катимерини" .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44