Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа делото за убийството на крадеца на царевични кочани

Снимка: БГНЕС

В Окръжен съд - Пазарджик започва делото срещу кметски син и още двама негови приятели за убийство. 44-годишният Йордан Асенов, с прякор Гочето,  беше убит в село Братаница заради кражба на царевични кочани от кметската нива.

Йордан Асенов изчезна през декември 2015-та година, след като  синът на кмета на Братаница Васил Спасов и още двама негови приятели заварили Гочето да краде с децата си кочани от царевица.  Последвала наказателна акция с юмруци, при която децата на 44-годишният мъж, момиче на 12 години и момче на 6 години, се уплашили и избягали. Оттогава баща им бе в неизвестност. След двумесечно издирване, трупът на Йордан Асенов бе открит в напоителен канал с видими следи от насилие. Разследването установи, че преди да бъде убит, Гочето е престоял в стопанска постройка в землището на село Ляхово. Според обвинението убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

От седем месеца Васил Спасов и Георги Николов са с постоянна мярка „задържане под стража“. Третият обвиняем - Илиан Найденов, е с парична гаранция от 3 хиляди лева. Делото стартира с четири последователни заседания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44