Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото срещу Иван Янакиев

Окръжният съд в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото срещу Иван Янакиев. Шофирайки под въздействието на наркотици, той уби на пътя 70-годишен човек през декември миналата година. Инцидентът предизвика граждански протести.

Веднага след инцидента Иван Янакиев бе задържан за 72 часа и освободен от ареста, което предизвика  поредица от граждански протести, тъй като обвиняемият е популярен в града с предизвикателното си шофиране и поведение. След общественото недоволство Янакиев получи постоянна мярка задържане под стража, която след два месеца бе променена в парична гаранция. Днес Иван Янакиев влезе в съдебната зала без чувство за вина и отказа коментар.

Синовете на загиналия Никола Лазаров настояват за максимална присъда:

Това е системен нарушител. Той има множество актове, осъден е вече за шофиране и наркотици.

Това не му е първият път. За него няма забранени неща. Той си кара без книжка, кара си дрогиран, кара си пил.

Защитата на Янакиев поиска отвод на прокурора и отлагане на делото, но искането не бе уважено от съда. Адвокатът на пострадалото семейство Хари Харалампиев ще поддържа искането на обвинението:

Той е бил системен нарушител на правилника и на Закона за движение по пътищата.

Заседанието продължава с разпит на свидетели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44