Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Димитров: Санкциите срещу Москва ще спънат енергийната дипломация между България и Русия

По повод позицията, че санкциите срещу Русия не трябва да отпадат, партия АБВ отправи питане към премиера Борисов дали това е съгласувано с него. Позицията на България заяви преди ден външният министър Даниел Митов в интервю пред Ройтерс. Според АБВ, тя ще спъне енергийната дипломация между двете страни - коментира международният секретар на АБВ Георги Димитров:

Докато премиерът Борисов се опитва да се договори с руското ръководство, може би министрите Митов и Ненчев биха могли да спрат с риториката си, която е антируска, поне за това време. Важното тук е създаване на климат на доверие, а този климат за съжаление липсва. Как си представяме газов хъб с участието на Русия в проекта при наличието на санкции? Това е абсолютен абсурд.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44