Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската полиция извърши още един арест във връзка с откритите газови цилиндри в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френската полиция е арестувала още едно лице във връзка с разследването с откритите газови бутилки в автомобил в центъра на Париж. Задържаните по-рано три жени са заподозрени в опит за атентат. Предстои изявление на прокурора на Париж, съобщи в изказване президентът Франсоа Оланд.

Осуетен е атентат, потвърди Оланд, коментирайки откритията на разследването около газовите цилиндри, открити миналата неделя в автовмобил съвсем близо до парижката катедрала "Нотр Дам". Полицията е задържала още едно лице, близък на вече арестуваните три жени, заподозрени в опит за експлозия в центъра на Париж.

В автомобила "Пежо 607", където са намерени газовите бутилки, полицията е открила и изгоряла кърпа и потвърждава неуспешният опит за взрив. Според вестник "Фигаро", в колата е намерен и бележник с цитати от корана, а според Ер Те Ел и прощално писмо на една от заподозрените.

Трите арестувани жени на 19, 23 и на 39 години са представени като много опасни и фанатизирани. Една от тях беше ранена при задържането, опитвайки се да намушка полицай.

Арестуваният мъж е известен на разузнаването като радикален ислямист.

Една групировка е унищожена, но има други, заключи президентът Оланд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44