Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Криминалисти от Нова Загора задържаха рецидивист, избягал от затвора в Бургас

Криминалисти от Нова Загора задържаха рецидивист, избягал от затвора в Бургас. Мъжът е извършил серия кражби от частни домове. В новозагорското село Питово полицията е задържала вчера беглец от Бургаския затвор, който не се завърнал от домашен отпуск и е обявен за общодържавно издирване.

Мъжът е от град Камено, Бургаска област. В обитавания от затворника имот в село Питово е заварен и криминално проявен мъж от град Шивачево, община Твърдица. От жилището са иззети 8 550 лв., 300 евро, златни накити, ръчни часовници, мобилни телефони, таблети и други веществени доказателства, свързващи мъжете с поредица от кражби на пари, златни накити и други ценности от частни домове на територията на Нова Загора и населените места в общината.

Извършителите са влизали в жилищата на хората след прерязване на предпазните мрежи против насекоми на прозорците. Заедно с избягалия затворник е задържан и неговият съучастник.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44