Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Шарков: Над 200 лечебни заведания в страната са въвели устройства за пръстови индетификатори

Ваньо Шарков
Снимка: БГНЕС

Над 200 лечебни заведения в страната са въвели устройства за пръстови индетификатори. Това  каза в Плевен заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. За първи път в университетска болница “Георги  Странски“, която не е в пилотния проект, демонстрираха въвеждането на пръстов индентификатор на пациент.

В плевенската университетска болница вече има 49 устройства за въвеждане на пръстови идентификатори при прием на пациенти, които ще заработят активно през следващите дни, видя при посещението си д-р Шарков. Не се изисква тази идентификация за:

Пациенти, които се хоспитализират по спешност. Първата ни задача като лекари е да помогнем да бъде спасен техния живот. Системата с нищо не е по-различна от начина, по който се работеше досега с личните карти. Всички изключения, които бяха допускани преди, са увеличени, с изключение по медицински причини.

Доктор Шарков каза още:

НЗОК е длъжна да охранява средствата на здравноосигурените лица. За първи път има възможност пациентът сам да контролира парите, които той е внесъл в Касата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44