Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ с декларация във връзка с оставката на областния управител на София Веселин Пенев

Реформаторски блок
Снимка: БГНЕС

Партиите от Реформаторския блок, които подкрепят правителството, излязоха с декларация във връзка с оставката на областния управител на София Веселин Пенев по повод сделката с така наречените "Царски конюшни". В декларацията те определят оставката като морален жест от негова страна. Според тях обаче приемането й би трябвало да стане единствено след приключване на проверката на прокуратурата.

Върховенството на закона и презункцията за невинност са основните принципи в една правова държава, се посочва в декларацията. Партиите от Реформаторския блок заявяват, че в тази връзка не приемат назначаването на нов титуляр на поста областен управител на София, докато не станат ясни резултатите от проверката на прокуратурата и ако тя потвърди невинността на Веселин Пенев, те ще настояват той да бъде възстановен на поста си. Няма да допуснем да бъдем превърнати в пушечно месо в предизборната кампания на БСП, която очевидно се опитва да прикрие собственото си политическо безсилие, прилагайки принципа "Разделяй и владей“ в управляващата коалиция, се посочва още в декларацията. Документът завършва с настояването за незабавно обсъждане и приемане на антикорупционния закон на второ четене в Народното събрание, което според тях ще гарантира бързо и ефективно справяне с корупцията на всички нива.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44