Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часове преди да влезе в сила примирието, договорено от САЩ и Русия, боевете в Сирия продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Боевете в Сирия продължават, часове преди да влезе в сила примирието, договорено от САЩ и Русия. 

Най-малко 90 цивилни, в това число и 22 деца, са загинали в резултат на въздушни удари, нанесени от неидентифицирани самолети по контролирани от бунтовниците райони в Северна Сирия, предаде ДПА, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека. По последни данни на организацията сред убитите са 60 цивилни в Идлиб, Северозападна Сирия, и 30 цивилни в Алепо и околните села. Новината дойде часове, след като стана ясно, че Русия и Съединените щати са договорили прекратяване на огъня в Сирия, което би трябвало да влезе в сила от понеделник.

Ливанското шиитско движение "Хизбула" подкрепи договореното от САЩ и Русия примирие в Сирия. Бойци на "Хизбула" участват в конфликта на страната на режима, който вече приветства примирието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44