Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в бивш тютюнев склад Дупница

Бившият тютюнев склад в Дупница
Снимка: БГНЕС

Бивш тютюнев склад горя в Дупница. Сигналът е подаден в събота вечер, съобщиха от полицията. Пламналото помещение е т.нар. "бункер" за тютюн - на последния етаж на сградата, която се намира на изхода на града за Самоков. Пожарът е загасен за около час, уточни говорителят на областната дирекция на полицията Катя Табачка.

Два екипа огнеборци са изпратени веднага, тъй като Районната противопожарна служба е точно срещу тютюневите складове. Няма нанесени сериозни материални щети. Складове са собственост на "Дупница-табак” АД и не се използват от години. В помещението обаче имало стар тютюн и поточна линия за преработка на тютюневите листа. Предполага се, че двама души са били в склада, пуснали са машината да режат от изостаналия от години тютюн, който се е запалил от искрите - това обаче ще бъде установено при образуваното досъдебно производство - ще бъде разпитана охраната на обекта - това ще направят полицията и прокуратурата, каза началникът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светлин Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44