Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас банков служител предотврати телефонна измама за близо 12 хиляди лева

Снимка: БГНЕС

Банков служител предотврати телефонна измама за близо 12 хиляди лева в Бургас. Задържан е криминално проявен 52-годишен мъж. 

73-годишна бургазлийка изтеглила 10 000 лева от банка. Служителят се усъмнил, че е въвлечена в телефонна измама и от управата на клона съобщили в полицията. Без да подозира нищо, пенсионерката се прибрала в жилището си и прибавила още 1 680 лева, а след това в найлонова торбичка ги спуснала през прозореца. Мъжът, който ги взел, бил веднага заловен. Той е криминално проявен, 52-годишен, от пернишкото село Сиришник. Мъжът е задържан за 24 часа. Установено е, че жената е била заблудена по схемата оказване на съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници. Първоначално непознат наредил на бургазлийката да предаде всички налични в дома и по банкови сметки пари, а след това последвало ново обаждане от друг човек, уж полицай, който обяснил, че те ще й бъдат върнати с прокурорско постановление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44