Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа Регионална конференция на Европейско партньорство за достъпно здравеопазване

Представители на пациентски организации и здравни институции от 25 европейски страни се събират в София, за да обсъдят възможностите за партньорство в сферата на здравеопазването. Форумът е първата конференция на инициативата Европейско партньорство за достъпно здравеопазване.

Регионалната конференция е посветена на подобряването на достъпа до здравеопазване на пациентите от Централна и Източна Европа.

Инициативата за достъпно здравеопазване беше създадена след доклад на Европейската комисия от 2014 година, който показа, че макар здравните системи в Европа да са много различни като начини за финансиране и организация, почти във всяка държава има затруднения с достъпа до качествена и навременна медицинска грижа. Ако в някои държави и региони тя е свързана с високата цена на медицинската услуга, в други проблемите са отдалечеността между лечебните заведения или дефицита на медицински кадри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44