Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидери на британските профсъюзи се опасяват, че обикновените работници ще платят цената за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателката на Конгреса на профъсюзите, който обединява професионалните сдружения във Великобритания, Франсис О'Грейди, изрази загриженост, че в стремежа си да удовлетвори финансовия сектор и големите корпорации в преговорите с ЕС правителството ще пожертва правата на работниците. Не трябва да се допуска обикновените работници да платят цената за Брекзит, изтъкна О'Грейди.

На започващата днес конференция на организацията в Брайтън, профсъюзните лидери ще издигнат глас за запазване на изгодите от общия пазар и за такива действия от страна на властите, които да гарантират интересите не само на финансовите институции, но и на целия индустриален сектор. Лидерът на най-големия британски профсъюз „Юнайт“ Лен Маклъски заяви, че да си извън ЕС не означава, че трябва да си без работа, и припомни, че за мнозина гласуването за излизане от ЕС е било по-скоро опит за гласуване на вот на недоверие на управляващите.

Коментарите на профсъюзните деятели идват на фона на проблемите на правителството на Тереза Мей да се справи с критиките от страна на видни бизнес лидери, след като новият министър на международната търговия Лиъм Фокс нарече британския бизнес „дебел и мързелив“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44