Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена беше открита мъртва на улицата в пазарджишко село

Снимка: БГНЕС
38-годишна жена е открита мъртва на улицата в пазарджишкото село Братаница. Върху тялото на Василка Янкова са открити следи от насилие. Жената е основен свидетел по делото за убийството на брат й Йордан Асенов, по което обвиняем е синът на кмета на селото и още двама негови приятели.

Трупът на жената е открит преди ден. Неин съсед е съобщил на телефон 112, че на улицата лежи човек в безпомощно състояние. Екипи на Спешна помощ обаче са установили, че жената е мъртва. При огледа на тялото са открити множество наранявания, основно по главата с твърд предмет.

Задържан е 23-годишен мъж, който обяснил, че е нападнал Василка заради стар съседски скандал.

Жената е един от основните свидетели по делото за убийството на брат й  Йордан Асенов - Гочето. Той бе убит в края на миналата година заради кражба на кочани от царевица.

Синът на кмета на Братаница Васил Спасов и още двама негови приятели го хванали на нивата и тогава  Гочето бе два месеца  в неизвестност. Оказа се, че преди да бъде изхвърлен в напоителен канал, 46-годишният мъж е бил държан в стопанска постройка извън селото, където е малтретиран.

Засега не е категорично ясно дали убийството на Василка има връзка с това на брат й.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44