Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават се три фонда за реализиране на проекти за градско развитие

Лиляна Павлова

Три фонда - един за столицата и по един за Южна и за Северна България, ще финансират европейски проекти за градско развитие през новия програмен период, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на провелата се днес в Пловдив информационна кампания по Оперативната програма "Региони в растеж". Павлова увери, че продължаването на програмата за саниране на панелните жилища в страната ще бъде гарантирано с новия държавен бюджет.

Стартовият капитал на Фонда за Южна България е 95 милиона лева. Създава се и фонд за проекти в областта на туризма с капитал от 100 милиона лева. Като най-мащабен проект в областта на инфраструктурата за Пловдив министър Павлова определи изграждането на четирилентовия път Пловдив-Асеновград на стойност 25 милиона. Пари за саниране на сградите ще има, като през 2017 г. финансирането ще бъде на 100%. Сключените до сега договори са над 2 000. 850 пък са сградите в процедура и за всяка от тях договорът е финансово обезпечен, подчерта Павлова:

Народното събрание да гласува закона за държавния бюджет 2017 г. с допълнителната държавна гаранция от още един милиард към Българската банка за развитие, за да можем да вървим и да процедираме с тях напред при същите условия, които имаме и тази година, да останат и 2017 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44