Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цецка Цачева с плакет за изключителен принос от Медицинския университет в Плевен

Снимка: БГНЕС
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева беше удостоена от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов с плакет за изключителен принос за разкриването на Факултета по фармация. При откриването на 42-та академична година във висшето училище посрещнаха над 430 първокурсници.

За първи път в Плевен са приети бъдещи магистър-фармацевти, чието обучение ще се провежда в нова, модерна и съвременно оборудвана сграда на Факултета по фармация. По време на церемонията председателят на парламента Цецка Цачева каза:

Онова, с което Плевен и Плевенска област безусловно заемат първото място в какви ли не класации, то е по качеството на здравната услуга, която получаваме, по качеството на кадрите - голяма част от тях възпитаници на Медицинския университет.


Ректорът проф. Славчо Томов връчи студентските книжки на отличниците. С максимален бал е приет медицина и Стоян Божилов.

Медицината обаче е изкуство. Скъпи колеги-първокурници, ако пък сте решили, че ви е омръзнало да учите и ще го давате по-леко, след като сте приети, не се притеснявайте - няма да ви се получи.  При всички случаи обаче студентският живот е най-хубавото време и затова ви призовавам да му се насладите, заяви ректорът проф. Славчо Томов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44