Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 младежи ще получат работа по проект на Община Видин

Снимка: Цветомир Цветанов

50 младежи ще получат професия, а след това и работа по проект на Община Видин, изпълняван в партньорство с неправителствени организации. Проектът е на стойност близо 300 хиляди лева и ще се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Шанс за обучение и работа ще имат младежи до 29-годишна възраст, които не работят и не учат. Те ще получат квалификация по професиите "Туристически агент", "Помощник пътен строител" и "Готвач". Избрани са специалности, от които има нужда в структурата на общината, каза заместник- кметът Венци Пасков.

Ще се идентифицират около 200 такива потребители, които ще минат на мотивационно обучение. Целта на проекта е такива хора, които не са регистрирани в Бюрото по труда, с които с партньорите ще работим в това направление, да бъдат информирани и да може да се включат активно в пазара на труда.

Обученията ще стартират през декември. До тогава ще бъде извършен подборът на кандидатите. След всеки курс ще има изпит. За преминалите обучението е гарантирана работа поне за шест месеца. Като допълнение към трудовата квалификация, е предвидено и обучение по английски език.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44