Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска премиерът да бъде изслушан в парламента по случая "Бокова"

Снимка: БГНЕС

БСП поиска премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента по случая с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира:

Оценяваме случващото се в последните дни като груба намеса на външни сили в национални решения на България, като посегателство срещу националния суверенитет. Българското правителство проявява поредното угодничество към външни сили, правителството на Бойко Борисов унижава България по този начин и минира възможността българин да оглави най-високият пост, генерален секретар на ООН. Опитът хем да угодиш на чужди интереси, хем да се представиш добре в България, е неуспешен на господин Борисов. Това е удар по националния суверенитет на България, още веднъж го казвам.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44