Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за радикален ислям в Пазарджик продължава

| обновено на 16.09.16 в 11:59
Ахмед Муса Ахмед

Засилено е полицейското присъствие пред сградата на Окръжния съд в Пазарджик. Над 100 жители от ромския квартал "Изток" се събраха там, недоволни, че един от свидетелите по делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му поддръжници се яви на публичното място с маска. Ромите настояват свидетелят да бъде глобен или да отпадне забраната за носене на бурки в града.

Свидетелят сложи маската си на излизане от сградата на съда, а като мотив изтъкна, че не иска да бъде сниман от медиите. Закритото лице обаче провокира бурната реакция на жителите на квартал „Изток“, според които това е вид нарушаване на обществения ред. Адвокатите на 14-те обвинени в проповядване на идеите на „Ислямска държава“ и призив към война също настояват свидетелят, закрил лицето си, да бъде глобен. Адвокат Васил Генчев каза:

Тази наредба на Общинския съвет касае всички.

На последното заседание единият от адвокатите - Алтай Куцев, и прокурорът по делото - Нели Попова, влязоха в открит спор за начина, по който се разпитва един от свидетелите. В знак на протест адвокат Куцев напусна съдебната зала и не пожела да се върне в съда, което наложи прекъсване на заседанието.

Делото продължава с разпит на свидетели, а на подзащитния на Алтай Куцев е назначена служебна защита.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44