Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални: Медведев има вила, разположена на 80 декара

Според организацията имотът е построен със средства от благотворителния фонд "Дар"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри, че премиерът Дмитрий Медведев има вила, разположена върху територия три пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад.

Шестметрова ограда прикрива вилата на Дмитрий Медведев в Ивановска област, в Подмосковието. Тя е разположена върху почти 80 декара земя в град Пльос. Според Фонда за борба с корупцията имотът е построен със средства от благотворителния фонд "Дар". 

От неправителствената организация съобщиха, че тя е уредена по принципа на вилата на президента Владимир Путин край черноморския курорт Геленджик и в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел. От Фонда на Навални искат отговори на въпросите – колко струва вилата, с какви пари е платена и защо се крие.

Прессекретарят на премиера Дмитрий Медведев Наталия Тимакова коментира разкритието, признавайки, че мястото е посещавано от премиера на Русия, но отрече това да е негова вила или някой от семейство му да я притежава или наема. Тя обясни, че Федералната служба за охрана избира местата, където ще отседне премиерът, когато е на работни посещения, и че охраната ѝ се осигурява от нейните служители. 

Преди месец Медведев направи непремерено изказване по отношение на заплатите на учителите, като ги посъветва да работят допълнително или да преминат в бизнеса. Това предизвика сериозна негативна обществена реакция и стартира подписка за отстраняването му от власт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44