Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е изпратила до ЕК искане за помощ от 160 милиона евро за овладяване на миграционния натиск

Снимка: ЕПА/БГНЕС
България е изпратила до Европейската комисия официалното искане за помощ от 160 милиона евро за овладяване на миграционния натиск.

В документа, подготвен от МВР, са описани пет проекта – за обновяване на техническото оборудване за граничен контрол; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи и за укрепване на националния капацитет в областта на убежището.


Искането за финансиране е от фонд "Вътрешна сигурност" и фонд "Убежище, миграция и интеграция" на ЕС. Предстои Комисията в Брюксел да ги разгледа и да одобри исканата сума в кратки срокове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44