Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Пловдив поиска отстраняване на Румен Русев от длъжността главен архитект

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пловдив отправи искане до съда за отстраняване на Румен Русев от длъжността главен архитект на Община Пловдив. Заседанието е насрочено за понеделник.

Искането е с оглед на събраните до момента доказателства по досъдебното производство, които включват прогласяването на нищожността на строителното разрешение за имота на ул. "Одрин" № 8 и продължаващото разследване за съществуващи корупционни практики, заяви Галина Андреева - говорител на Окръжна прокуратура в Пловдив:

Целта е да се избегне използването на служебното положение, което той все още заема, затова да се препятства обективното изясняване на обстоятелствата по делото.

Главният архитект на Община Пловдив заяви пред Радио Пловдив, че не е запознат с искането на Окръжната прокуратура, но допълни, че на този етап няма да подаде оставка.

Не е необходимо. Ако бъда отстранен от този пост, какъв смисъл има да подавам оставка? Решението ще бъде на съда. След това може да си подам оставката, но това вече са някакви погледи в бъдещето.

От Община Пловдив заявиха, че се въздържат от коментар.

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна в края на юли обвинение на главния архитект на общината във връзка с разрушаването на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, който е паметник на културата. Сградата бе съборена частично с тежка техника в началото на март тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44