Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При засилена полицейска охрана премина заседанието по делото срещу имамите в Пазарджик

| обновено на 16.09.16 в 18:11
Окръжният съд в Пазарджик
Снимка: БГНЕС
При засилена полицейска охрана премина днешното заседание в Пазарджик по делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на "Ислямска държава". Причината за мерките беше струпването на стотина симпатизанти на Ахмед Муса, след като свидетел на прокуратурата се яви с маска.

Свидетелят сложи маската си на излизане от сградата на съда с мотив, че не иска да бъде сниман от медиите. Закритото лице обаче провокира бурната реакция на жителите на квартал "Изток". Адвокат Васил Генчев заяви:

Тази наредба на Общинския съвет касае всички. Това е характерен свидетел на обвинението.

Свидетелят бе придружен до автомобила си от охрана. По-късно той сподели по телефона за "Хоризонт", че не е бил наясно с промените в наредбата за обществения ред в Пазарджик и отрече тенденциозно да е провокирал напрежение:

В никакъв случай. Дори и да се бях сетил, че има забрана, аз мислех, че е само за религиозни неща.

Напрежението бе овладяно от полицията и в следобедните часове обстановката пред сградата на съда остана спокойна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44