Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно положение в щатите Алабама и Джорджия заради разлив на петрол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторите на щата Алабама Робърт Бентли и на Джорджия Нейтън Дийл обявиха извънредно положение след авария в централния тръбопровод, снабдяващ източното крайбрежие на САЩ с петрол.

В резултат на разлива на юг от Бирмингам са изтекли около 6 000 барела бензин и това е наложило затварянето на главния тръбопровод, свързващ рафинериите в Хюстън с останалата част на страната.

Освен опасността от екологично замърсяване скъсаният тръбопровод вероятно ще създаде проблеми и на повече от 100 милиона потребители поради забавени доставки на гориво.

Експерти в областта на транспорта смятат, че най-вероятно аварията ще доведе и до покачване на цените на горивата в източната част на страната.

Според прогнозите щатите Джорджия, Алабама, Тенеси, Северна и Южна Каролина ще бъдат сред първите засегнати от нарушените доставки. Засега не се съобщава каква е причината за аварията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44