Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплекс за здравни и социални услуги ще бъде разкрит в Търговище

artterapia_2
Снимка: Център за деца с увреждания „Алтернатива 55”

Комплекс за здравни и социални услуги ще бъде разкрит в Търговище по проекта  „С грижа за теб”.

Финансирането е по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси".


В комплекса ще се предоставят седем вида здравни и социални услуги  - ранна интервенция на уврежданията, която е предвидено да обхване 45 деца и 75 родители и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания за 30 деца, разказа Меглена Цанкова, координатор на проекта.
Основният използван подход е семейно ориентираният. Това цели не само да подпомогне децата и родителите, но и да намали изоставянето на такива деца със специфични потребности.

Общата стойност на проекта е 660 000 лева, а плановете са за две години от социалните услуги да се възползват  близо 1000 потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44