Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 производители са заявили участие в организирания базар в парк "Кайлъка"

Снимка: архив

На кръгла маса, организирана от Министерството на земеделието, производители от Плевенска област ще се запознаят с приоритетите и целите в областта на селското стопанство у нас.

На срещата, организирана в неделя, производителите ще дискутират свои проблеми. Същият ден ще покажат собствена продукция по време на кампанията "Подкрепете българското", каза Нора Стоева - директор на Областна дирекция "Земеделие" в Плевен.
Над 30 производители от всички браншове в региона са заявили участие в организирания базар в парк "Кайлъка" в неделния ден. Обмисля се и възможността за постоянни фермерски пазари, каза Нора Стоева. 
Мисля, че е хубаво да има и в нашия град. Мисля, че сме голям производителен район и на плодове, и на зеленчуци, и на млека, и на местни продукти. Абсолютно всички отрасли сме обхванали като област и смятам, че може да се направи такова нещо за постоянно. Стига вече самите производители да са съгласни с това нещо, но има интерес, особено от млекопроизводителите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44