Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водещата новина в днешния печат е за създаването на европейската гранична полиция. Тя ще заработи първо в България „заради отличното справяне на страната ни с охраната на границите“, пише 24 ЧАСА, цитирайки премиера Бойко Борисов. Вестникът цитира и шегата на премиера, че като „пощенски гълъб“ е донесъл 160 милиона евро, обещани от Европейската комисия на България за спиране на мигрантския поток.

„Плащаме 400 милиона евро за „Белене“ до Коледа“, съобщава СТАНДАРТ на челната си страница и пояснява: „България започва да изплаща дълга си към Русия“ за непостроената атомна централа, който е в общ размер от 670 милиона евро.

„Всеки, който получава заплата или хонорари по банков път, и поне 80 на сто от плащаниятаму са също с картови преводи, ще може да намали дължимия данък с 1 процент, но с не повече от 500 лева на година“, пише 24 ЧАСА. Облекчението е заложено в предложения на финансовото министерство за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица и, ако бъде одобрено от парламента, ще важи от 2017 година.

„Около половин милион българи ще пътуват в страната ни през четирите почивни дни около Деня на независимостта“, информира СТАНДАРТ, като се позовава на прогноза на Министерството на туризма. Пътуващите в южната ни съседка трябва да знаят, че 48-часова стачка ще блокира гръцките пристанища на 22 и 23 септември. Фериботните фирми предлагат промяна на датите на пътуване, а туристическите агенции заменят закупените вече туристически пакети с почивка на други места в страната.

„Времето проваля почивните дни“, пише 24 ЧАСА. Вестникът очаква понижение на температурите с 8 до 12 градуса навръх Деня на независимостта.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44