Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват градския зоокът в Шумен

В Шумен започва обновяването на градския зоокът, който се намира в парка „Кьошковете“.  От години той е достъпен за гражданите и е без входна такса.

Проведени са срещи в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, на които е договорено, след като общината обнови клетките и съоръженията, така че да отговарят на изискванията, зоокътът да получи лиценз и нови обитатели. Територията, която обхваща, включва площи с различен вид собственост, което усложнява процедурите, обясни Златин Кайряков - управител на общинското дружество "Паркове и обредна дейност".

В момента в шуменския зоокът се отглеждат водоплаващи и други видове птици, чакал, различни видове кози, а най-голямата атракция е павианът Шмоко. Подарената наскоро маймунка – Дидка, от вида зелена котка, е преместена в зоопарка в Айтос. Очаква се през пролетта да бъде върната в Шумен, заедно с още пет животни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44