Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как гласуват жителите на руския град Балашиха

Снимка: Николай Кръстев

Почти половин милионният град Балашиха са намира на 50 км. от руската столица Москва. Преди няколко години той стана известен с това, че немалка част от неговите жители излязоха на протест в защита на една от своите гори, когато става ясно, че тя ще бъде изсечена и на нейно място ще бъде издигнат жилищен комплекс. Тогава Анатолий Баташев, който днес е кандидат за депутат от Зелената партия на Русия, повежда хората, които изграждат палатков лагер и не позволяват да бъде изсечен определеният за строителство зелен район на града:

Битката за спасяването на гората с брезите беше водена през 2012 година, когато искаха да я отсекат заради строеж. Никой не повярва, че ще можем да победим голямата строителната компания в Подмосковието, а също така и местната власт, но хората стояха тук почти 100 дни. Стояхме под брезите.

Изборният ден в Балашиха преминава спокойно. Повечето жители не криеха за кого ще гласуват и споделяха, че това е партията на президента Владимир Путин - "Едина Русия". Ето и част от споделеното пред микрофона на БНР:

Много добре се чувствам. Аз много обичам Путин, харесвам неговите изказвания и действията му. С удоволствие гласувах за него.

Всички избори, според мен, променят нещата, защото има различни партии. Животът никога не стои на едно място.  

Имаме надежда, затова се надяваме на по-добро. Животът става с всяка изминала година все по-хубав. Вижте възрастните хора са по-добре облечени - споделиха граждани на Балашиха.

Тези, които обаче не пожелаха да отговорят на въпроса за очакванията им след парламентарните избори в Русия, споделиха, че пенсиите им са ниски и че са останали забравени от държавата, но не пожелаха да свържат въпроса дали това е станало вследствие на политиката на Русия спрямо Украйна и анексията на Крим преди две години.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44