Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество произведено зърно тази година отчетоха от Асоциацията на земеделските производители

Снимка: БГНЕС

Рекордно количество зърно е произведено у нас тази година, съобщи в Плевен председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов.

За последните 20 години най-добрата реколта от пшеница. Балансът е обвързан, над три милиона тона зърно сигурно ще бъде изнесено. Другият проблем е, че при едно такова добро производство цените са ниски.
Освен рекордното количество, качеството също е много добро.
Самите земеделски производители повишиха културата си на отглеждане на земеделска продукция. В страната е произведена над пет милиона и половина тона хлебна пшеница. Отварят се вече и нови пазари и влизаме на пазарите за хлебна пшеница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44