Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таван на класна стая падна върху ученици в Бургас

| обновено на 20.09.16 в 16:08

Част от таван на класна стая падна в междучасие в Немската езикова гимназия в Бургас. Едно момче е с охлузвания, други пострадали няма.

3-4 квадратни метра от мазилката на тавана в една от стаите на осмокласниците се е срутила, докато момчета от 8 "е" клас са почивали между часовете. Децата са се уплашили.

Бях на вратата и по едно време просто таванът падна, каза едно от момчетата.

Чу се много странен звук, затова си помислих, че някое момче е паднало от стола си и после отидох и видях, че таванът го няма буквално. Да кажем две трети от целия таван беше по пода и по чиновете, допълни друго.

Според свидетелите на инцидента техен съученик е получил охлузвания. 

Падна върху момчета. Само леки охлузвания и нищо, обясни момиче.

Учебният процес е продължил нормално, каза началникът на Регионалното управление по образованието Виолета Илиева. Тя потвърди, че няма сериозно пострадали:

Няма наранени деца. Сигнализирани са родителите на децата, върху които е паднал този строителен материал. Надявам се който е правил ремонта, той да е все още в гаранция. 

Директорът на гимназията Надежда Радева е в болнични.

Веднага след инцидента входната врата на училището беше заключена и не бяха допуснати журналисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44