Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисиите по енергетика и бюджет обсъждат решението за АЕЦ "Белене"

Снимка: БГНЕС
Решението за държавна помощ за НЕК обсъждат парламентарните комисии по енергетика и бюджет. 

Депутатите от АБВ обявиха, че ще подкрепят проекта на правителството. От партията настояват за цялостна визия на управляващите за втората атомна централа в Белене. Аргументите обясни депутатът Кирил Цочев:

Защото на 29 март 2012 година Министерският съвет беше взел решение, което беше потвърдено от Народното събрание, за прекратяване на дейността на АЕЦ "Белене". Сега в момента трябва да има ново решение за възстановяване на АЕЦ "Белене". Т.е. това решение на Министерския съвет от 29 март 2012 година трябва да бъде преосмислено и да бъде взето ново решение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44