Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисар Николай Кирков: Контролът по магистралите е силно затруднен

Снимка: Венелина Попова
Контролът по магистралите е силно затруднен, заради липсата на специализирани полицейски части, заяви комисар Николай Кирков - директор на МВР Стара Загора. През тази област минава най-дългият магистрален участък, но през нощта е осветено само в района на 165 км от автомагистрала "Тракия".

Николай Кирков заяви, че никога не би рискувал живота на полицаите като ги изпрати на нощно дежурство на магистралите:

Те са опасни всичките такива явни и принудителни мерки, това е много рисково и на автомагистрала никъде не се прави в Европа. Контролът е безпристрастните технически средства, видеонаблюдението.

Той очаква след разрешението на министър Бъчварова от началото на август проверки по пътищата да извършват и униформени извън състава на Пътна полиция, нарушенията да намалеят, но въпреки засиленият полицейски контрол, произшествията в градски условия и по пътищата в областта се увеличават.

През първите осем месеца на годината са пострадали 51 непълнолетни и 1 210 възрастни, загиналите са 35.

Николай Кирков констатира, че са намалели и сигналите от граждани за нарушения по пътищата заради факта, че трябва да свидетелстват по делата. 

На въпрос на "Хоризонт" колко пъти е получил обаждане от високопоставени лица за покриване на нарушения по пътищата, комисарят отговори: "Нито едно".

Началникът на "Пътна полиция" обаче не отрече, че все още има такива опити за натиск върху него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44