Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Темата на тазгодишния Световен ден на мира е "Градивни елементи за мир"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес е Световният ден на мира, който се отбелязва всяка година на 21 септември. Обединените нации призовават воюващите страни да прекратят огъня и насилието. Темата тази година е "Градивни елементи за мир". Всяка година Денят на мира е посветен на определена тема. Тези проблеми трябва да бъдат решени, заявява Петранка Василева, заместник-председател на дружеството на Обединените нации в България:

И тези цели преследват именно това, да има спокойствие, да се борим с климатичните промени, да няма бедност, да няма несправедливост.

Мероприятията, посветени на този ден, традиционно започват с церемония около Камбаната на мира в централата на ООН в Ню Йорк. Тази година по изключение церемонията се проведе на 16 септември в присъствието на носители на Нобеловата награда за мир. 

У нас Българският младежки червен кръст ще отбележи Световния ден с разнообразни игри и артработилници в Южния парк от 10 до 15 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44