Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не беше открита мъртва риба в Камчия след проверка по сигнал

Снимка: Радио Шумен

Сигнал за мъртва риба в река Камчия е получен в шуменската екоинспекция. Експерти от шуменската екоинспекция и Басейновата дирекция за Черноморския район взеха проби на място от река Камчия в района на село Жълъд.

Според сигнала водите са били оцветени в черно и е имало мъртва риба. Оглед е направен и на два притока на река Пороя при село Радко Димитриево и Голяма Камчия между селата Бял бряг и Янково. Мъртва риба не е открита, съобщиха проверяващите. Не са открити мазни петна по повърхността, не са установени и брегови източници на замърсяването.

Изследването на водните проби показва, че показателите за киселинност и разтворен кислород са в норма, като все още се анализира съдържанието на общ азот, общ фосфор и на разтворените вещества.

Експертите предполагат, че дъждовете през последните дни са вдигнали тиня от дъното на водните басейни, което може да доведе до промяна в цвета, но не и до черно оцветяване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44