Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Пазарджик остави в ареста Ахмед Муса Ахмед

Ахмед Муса Ахмед
Снимка: БГНЕС

 Ахмед Муса Ахмед остава в ареста, това определи Пазарджишкият окръжен съд, след като адвокатите му поискаха мярката му за неотклонение да бъде променена в домашен арест.

Ахмед Муса Ахмед е обвинен в разпространяване идеите на "Ислямска държава" с призив към джихад.

Мотивите на съда са, че Ахмед Муса Ахмед, сочен за ръководител на групата, разпространявала идеите на "Ислямска държава", може да се укрие в чужбина. Преди два месеца в килията му бяха открити четири мобилни телефона. Разпечатките показаха, че той от затвора е поддържал телефонна връзка с Кьолн, Германия и е влизал в сайтове с джихадистко съдържание. От началото на съдебния процес това е второ искане на защитата Ахмед Муса да бъде освободен. Той е и единственият от 14-те подсъдими по това дело, който остава в ареста. Останалите бяха освободени на предишни заседания срещу парична гаранция или под домашен арест.

Пред съдия Кристина Пунтева Ахмед Муса заяви, че е мюсюлманин, но не е терорист. Той определи себе си като жертва на световната политика на САЩ, Русия, Турция и Китай. Днешното определение на съда подлежи на обжалване в седемдневен срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44