Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеръми Корбин вероятно ще остане лидер на лейбъристите във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гласуването за лидер на британската Лейбъристка партия приключи след като претендентите за поста Джеръми Корбин и Оуен Смит направиха последните си изявления в подкрепа на техните кандидатури. Общо 640 000 членове и привърженици на партията имат право на глас, което е с 80 000 повече от миналата година. Резултатите ще бъдат оповестени в събота в Ливърпул. 
Оуен Смит благодари на неговия екип и заяви, че всеки момент в кампанията е бил удоволствие за него. Докато Джеръми Корбин каза на привържениците му: Заедно ние сме много, много силни
Анкетите показват значителна преднина за Корбин, който е фаворит и на букмейкърите за запазване на лидерския пост. Оуен Смит обаче спечели доверието на профсъюза „ДжиЕмБи“, който, всъщност, беше единственият реален вот по време на цялата кампания. 
Кампанията извади на показ големите различия в ръководството на Лейбъристката партия и между повечето от нейните депутати, като и двамата кандидати са единодушни, че е абсолютно необходимо обединяване на партийните редици, какъкво и да е изхода от вота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44