Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем са кандидатите за президент на френската десница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първи път френската десница обявява първични избори, за да излъчи своя кандидат-президент през 2017 г. Седем претенденти, събрали нужните подписи на симпатизанти, бяха допуснати до надпреварата. Вотът, който ще се състои на два тура в края на ноември, е отворен за всички избиратели, подписали харта за подкрепа на дясно-центристките ценности. Засега проучванията сочат за фаворит бившия премиер Ален Жюпе, догонван от бившия президент Никола Саркози, който има очевидни амбиции за политически реванш след загубата си през 2012 г.
До гласуването кандидатите ще се срещнат на четири телевизионни дебата. Активността им е предизвикателство за социалистите, насрочили своите първични избори за началото на януари, без да се съобразяват с евентуална кандидатура на настоящия президент-социалист Франсоа Оланд, който е с много ниска популярност и не е обявил намерението си. Привърженици на президента тези дни ще открият интернет сайт, който да представя мандата му в положителна светлина.
Първичните избори вляво и вдясно оставят временно в сянка крайната националистка Марин льо Пен, която засега изчаква бъдещите си съперници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44