Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник е със сериозни травми на едната ръка след експлозия в завод "Арсенал"

Снимка: Архив

Поредна трудова злополука е станала във военните заводи „Арсенал" в Казанлък.  При демонтаж  на противотанкова граната се е получило възпламеняване на около 50 грама барут, в резултат на което, 52-годишен работник е получил тежки наранявания на дясната ръка.  Инцидентът е станала около 13 ч. в цех 130 на завод 3 на оръжейното предприятие.  Пострадалият е приет в болница за лечение.  Той е с фрактура на три пръста на дясната ръка, единият от които е ампутиран. Други ранени от цеха няма.
  За "Хоризонт" изпълнителиният директор на "Арсенал" инженер Николай Ибушев заяви, че пострадалият не е работил с предписаните и осигурени по технологията дървени инструменти, а е използвал железни. Комисия назначена от директора ще разследва трудовата злополука. Образувано е и досъдебно производство за причинена средна телесна повреда при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44