Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От трибуната на ООН министър Даниел Митов изтъкна Европа, като най-големия донор в решаването на кризи

Снимка: БГНЕС

"Европа е най-големият донор при решаването на кризи и има водеща роля в справянето с всякакви ситуации.", това заяви министърът на външните работи Даниел Митов в Ню Йорк. Той участва в българската делегация за 71-вата сесия на Общо събрание на ООН.  Министър Митов говори за програмата на ЕС, която свързва  практически дневния ред по развитието на ООН с външната помощ на ЕС към трети държави:
 "Ние много пъти сме настоявали тази външна помощ да бъде свързана, не само с изграждане на инфраструктура в трети държави, но и с подпомагане на институционалната среда, която в крайна сметка, да води до стабилна среда в трети държави, които генерират миграционни потоци, така, че гражданите на тези страни да виждат своето бъдеще в тях, а не по всякакъв начин, да се стремят да емигрират." - каза министър Даниел Митов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44