Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева


Началото на мащабна офанзива в контролирания от бунтовници Източен Алепо обяви сирийската армия след опустошителната бомбардировка, която прекрати преговорите за възстановяване на американско-руското примирие,  пише вестник "Гардиън" . Според изданието това действие повдига множество въпроси като този дали примирието не е било тактически ход на режима на Асад и неговите руски спонсори.

"Консултациите в рамките на Международната група за подкрепа на Сирия обаче ще бъдат продължени“, подчертава руският външен министър Сергей Лавров след срещата, съобщава руският вестник  "Взгляд“.

Ведомостипише, че Русия разполага с данни за управление на обекти, потвърждаващи наличието на американски дрон в района на бомбардирания хуманитарен конвой в провинция Алепо, а Российская газетаинформира, че пълномощията на Съвместния механизъм на ООН и Организацията за забрана на химическото оръжие за разследване на химическите атаки в Сирия са удължени до края на октомври.

Великобритания страда от "демократичен дисбаланс“, в който възрастните хора показват по-голяма избирателна активност от младите и така определят политическото бъдеще на страната, показва ново проучване, което цитира "Хералд Скотланд".

Руското издание Известиясъщо проследява изборната активност, но в Русия, обобщавайки  резултатите от изборите за Държавната дума, според които партията Единна Русия е отново победител с пълна доминация в законодателния орган на страната.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44