Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Вестник СТАНДАРТ излиза с голямо заглавие за „Македонска гавра с наш паметник“. „След (руския депутат) Пьотр Толстой и македонски журналист реши да трупа имидж на наш гръб. Съденият и лежал в затвор за измами Миленко Неделковски се развихри с чук на връх Каймакчалан и поруга паметника на загиналите там родни войници по време на първата световна война. Грозната сцена се разиграла по време на честванията у нас на деня на Независимостта, но снимки от вакханалията станаха известни вчера“, пише вестникът и допълва, че действията на Неделковски са предизвикали остри реакции у нас и призив на външното ни министерство към Скопие да не допуска повече подобни сцени.

Комитет от нобелови лауреати определи българин като един от десетте най-добри млади учени, съобщава 24 ЧАСА във водещия си материал. Професор доктор Теньо Попминчев е създател на първия по рода си настолен рентгенов лазер, наричан „швейцарско ножче от светлина“. Според престижното жури той е един от десетте души в света с най-голям потенциал да направят големи открития в бъдеще, пише вестникът.

„Хранителни разстройства вкарват поне по дузина в болница за седмица. над 150 хиляди души в България страдат от тях. 17,5 на сто от младите жени и момичета над 15-годишна възраст са с тегло под нормата. Не всички успяват да се излекуват, почти половината умират.“ Това твърди вестник МОНИТОР, като цитира „водещия специалист по диетология и диететика професор Донка Байкова. „Сред хранителните разстройства вече е и ново болестно вманиачаване - прегорексия, което засяга бременните жени. Клинична пътека за хранителните разстройства няма, лекуват ги по други диагнози“, пише МОНИТОР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44