Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотно в Плевен ще бъде създаден център в помощ на лишените от свобода за интеграция в обществото

Снимка: БГНЕС

Неправителствени организации от Плевен ще помагат на лишени от свобода да се интегрират в обществото, след като излязат от затвора. Проектът  "Ново начало след затвора“ е пилотен и ще бъде представен за одобрение в Министерството на правосъдието.
Центърът ще бъде създаден пилотно в Плевен и се очаква това да стане до шест месеца, обясни Георги Милков от неправителствената организация "Младежки форум 21". Ще бъде използван и опитът на Норвегия.

Идеята е социализацията на затворниците да започне още по времето, когато изтърпяват наказанието си, посочи Милков:
Голямата част от тях имат нужда от подкрепа и трудно се справят със социалното си вграждане и с включване в обществото отново, особено ако нямат близки, нямат работа, социалните им умения не са добри, социалната им реализация е слаба.

Сериозно работим по тази тема със съда, с прокуратурата, с полицията, като, разбира се, очакваме и да се включат в този процес социалните служби,
 допълни Георги Милков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44