Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Пламен Орешарски за президент

Снимка: БТА

Инициативен комитет издигна кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски за президент, съобщиха от ЦИК. Кандидат за вицепрезидент ще е Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в правителството на Орешарски, което управлява с подкрепата на БСП и ДПС от 29 май 2013 до 6 август 2014 година.

10 партии и 3 коалиции са подали документи за участие в разсяснителната кампания за националния референдум, стана ясно след като изтече срокът за регистрация. Говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев допълни:

Все още колегите, които са дежурни, приемат документите на инициативни комитети, които са се явили преди часа и затова до момента, в който не бъде обработен регистърът, няма как да дадем окончателната бройка на инициативните комитети, които са регистрирани. Има инициативен комитет, който е подал заявление за регистрация за издигането на кандидатурата на г-н Орешарски за президент на републиката. Самата регистрация на кандидатите, както знаете, продължава до 4-ти октомври.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44